De kapoenen in onze klas zijn...

Hala, Thibault, Jens, Manon, Mert, Jason, Merve, Silke, Milan, Elle, Bryan, Siebe, Noortje, Merel, Cyriel, Jules, Zahra, Lara, Seppe, Antoineta, Anna Livia, Dilara, Liana, Elias, Amber, Kane, Robbe en Arjen.

17-04-2012

De bloemen en de bijtjes

Nee, nee, we hebben het niet figuurlijk gehad over de bloemen en de bijtjes, daar is het nog een beetje te vroeg voor :-)
We hebben het deze week over de echte bijtjes en de pracht van bloemen die voor de bijen heel belangrijk zijn!
Jullie zoon/dochter heeft misschien al verteld over wat ze zoal geleerd hebben. We weten ondertussen dat er veel verschillende soorten bijen bestaan, we kennen het verschil tussen een bij en een wesp, we weten dat we er niet mogen naar slaan, want dan worden ze boos en durven ze wel eens te prikken (vooral de wespen dan), we hebben een leuke stuifmeelrace gehouden én we kregen de mama van Kane op bezoek in de klas die ons heel wat meer wist te vertellen.
We mochten ook lekkere honing proeven, we konden een echte bijenkorf van dichtbij bekijken, we kregen een honingsnoepje en nog zoveel meer ... Dankuwel mama Imker!! Het was heel boeiend!

We weten allemaal dat het bijenaantal sterk aan het verminderen is, vooral door het gebruik van pesticiden. We willen met z'n allen proberen daar wat aan te doen! Want zonder bijen is er ook geen bestuiving, geen nieuwe bloemen, geen lekkere vruchten... Zorg dragen voor onze bijtjes is dus de boodschap!











We gingen ook nog een kijkje nemen achter de bibliotheek waar een bijenkast en een bijenhotel staan. Een bijenhotel kan je gemakkelijk zelf maken en ergens in je tuin hangen. Ik heb er eentje en het is al bewoond! Info daarover kan je vinden op internet: klik hier en je vindt er heel wat leuke sites. Succes ermee!




Kijk hier voor alle foto's

06-04-2012

Lekkere eitjes!

Tijdens ons thema Pasen hebben we ook lekker gekookt. We maakten eieren (van onze eigen kippen) klaar op vier verschillende manieren: gekookte eieren, roerei, eierkoek en spiegelei. Iedereen mocht een beetje meehelpen en daarna van alle eitjes eens proeven. Wat was dat smullen!
We wensen iedereen een vrolijk Paasfeest!

Thema Pasen

04-04-2012

De Paashaas op school

De laatste dag voor de paasvakantie kwam de Paashaas op school.  Hij verstopte de eitjes in de tuin aan de speelplaats en voor iedereen lag een lekker zakje chocolade eitjes. We hadden ook een leuk paasmandje geschilderd met een kip en kijken nu al uit naar het zoeken bij ons thuis !  We vierden die dag ook de verjaardag van Siebe en Merve.

Vrolijk Pasen !