De kapoenen in onze klas zijn...

Hala, Thibault, Jens, Manon, Mert, Jason, Merve, Silke, Milan, Elle, Bryan, Siebe, Noortje, Merel, Cyriel, Jules, Zahra, Lara, Seppe, Antoineta, Anna Livia, Dilara, Liana, Elias, Amber, Kane, Robbe en Arjen.

19-02-2012

Carnavalfeest

Op het jaarlijks carnavalfeest waren de kleuterjuffen en de juffen van het eerste en tweede leerjaar verkleed in de smurfen.  Samen met Kooksmurf, Hippe smurf, Slaapsmurf, Babysmurf en Smurfin was het een leuke dag en konden we dansen, zingen, confetti gooien en pannekoeken eten !
Er was ook een leuke voorstelling met een gekke tovenaar met poppen.

 

Workshop "Afval sorteren"

 
Met Marijke van natuureducatie Buiten-Wijs stapten we samen in het verhaal van Egel Prik en zijn vriendjes van het boshuis. Op een mooie zomerdag kwamen veel mensen wandelen, spelen en fietsen in het bos. De mensen lieten heel wat afval achter. Samen met de kleuters werd er actie ondernomen om de dieren terug gelukkig en beter te maken.
De kinderen kregen inzicht in wat de rampzalige gevolgen zijn van zwerfvuil voor de dieren en leerden sorteren en recycleren.

Het fotoalbum vind je hier

Dikketruiendag

Opwarmen met de ijsbeer
Ook dit jaar deden we met gans de school terug mee aan de achtste editie van de Dikketruiendag. Zo roepen we een halt toe aan de opwarming van de aarde en de klimaatsverandering.
De verwarming ging enkele graden lager en aan een verdwaalde ijsbeer beloofden we de energiezuinige tips voor thuis en op school vol te houden zodat het ijs op de Noordpool wat minder vlug gaat smelten.
Er was ook een energiezuinige maaltijd: lekkere tomatensoep met balletjes en brood !

Klik hier voor de foto's

De prehistorie


Miljoenen jaren geleden leefden de dinosaurussen.
We brachten van de bibliotheek allerlei infoboeken mee over dino's en zo leerden we dat er planteneters en vleeseters bestonden.  Er bestonden ook dino's die in het water leefden en dino's die konden vliegen.
De Tyrannosaurus Rex was de grootste vleeseter met vlijmscherpe tanden! We leerden ook de Stegosaurus, Diplodocus (of Langnek) en de Triceratops (of Driehoorn) kennen.
De kleuters maakten ook een dino van klei en leerden een leuk liedje over de dino's die je hieronder kan bekijken:


04-02-2012

Op ontdekkingsreis in de ruimte

Voor de kleuters van K3  zijn planeten, kometen, astronauten, satellieten, ... niet meer onbekend.
Onze onthaalkring was voor 2 weken de ruimte en met onze telescoop keken we elke avond of we al terug de planeet aarde met mama of papa terug konden zien.
We leerden dat de maan rond de aarde draait en de planeten rond de zon. We knutselden een ruimteraket, we maakten een sterrenhemel en fantaseerden over ruimtemannetjes ...
Kijk voor meer foto's naar onderstaande link.