De kapoenen in onze klas zijn...

Hala, Thibault, Jens, Manon, Mert, Jason, Merve, Silke, Milan, Elle, Bryan, Siebe, Noortje, Merel, Cyriel, Jules, Zahra, Lara, Seppe, Antoineta, Anna Livia, Dilara, Liana, Elias, Amber, Kane, Robbe en Arjen.

24-09-2011

Onze klaspop Gloob

Gloob, onze klaspop, is een echte wereldreiziger. Hij is enthousiast, nieuwsgierig, sympathiek en houdt heel erg van grapjes maken. Hij vertelt regelmatig verhalen van over de hele wereld. Hij houdt immers heel veel van onze mooie aarde en alle mensen die er op wonen. Daarom wil hij de kinderen laten ontdekken hoe we er zorg voor kunnen dragen.
Deze week bracht Gloob zijn reiskoffer mee en vertelde hij het verhaal van Fatou, Gloobs vriendinnetje uit het verre Senegal. We ontdekten dat onze groenten en fruit van over de hele wereld tot bij ons komen én dat ze gebonden zijn aan bepaalde seizoenen. We proefden ook een mango en maakten kennis met een ander land en cultuur.


Onze klaspop Gloob

15-09-2011

Heerlijke soep!

Vorig schooljaar plantten de kleuters pompoen en courgette. Ondertussen zijn die kinderen gestart in het eerste leerjaar, waardoor ze zelf niets konden doen met hun oogst. De nieuwe kleuters hebben de courgette en de pompoenen geplukt en er heerlijke soep van gemaakt en trakteerden het eerste leerjaar met een kopje lekker geurende soep. Ondertussen hebben ze ook al kennis gemaakt met onze 3 kippen Marietje, Omeletje en Suzetje. Deze week vonden we de eerste eitjes!

De moestuin en soep maken

14-09-2011

De eerste schoolweek

We zijn goed gestart in de derde kleuterklas, de kleuters alsook de juffen hebben hun draai al gevonden. We hebben al leuke dingen gedaan zoals poseren voor de klasfoto, een zelfportret gemaakt, onze naam gestempeld en geschreven, de verjaardag van Silke gevierd en veel buiten gespeeld.