De kapoenen in onze klas zijn...

Hala, Thibault, Jens, Manon, Mert, Jason, Merve, Silke, Milan, Elle, Bryan, Siebe, Noortje, Merel, Cyriel, Jules, Zahra, Lara, Seppe, Antoineta, Anna Livia, Dilara, Liana, Elias, Amber, Kane, Robbe en Arjen.

27-12-2011

Gelukkig 2012 !

De laatste schooldag voor de vakantie was er een kerstfeestje in de klas.
Onder de kerstboom lag voor iedereen een cadeautje en in de namiddag dronken we kinderchampagne en mochten we chips en kaasjes eten !
We wensen iedereen prettige feesten en een gelukkig nieuwjaar in 2012 !



21-12-2011

Schrijfdans

Samen met het eerste leerjaar oefenen we de schrijfmotoriek op regelmatige basis a.d.h.v. schrijfdans om zo tot een vloeiender handschrift te komen.
De kleuters kunnen de bewegingen en vormen op verschillende manieren ervaren en dit met verschillende materialen (wasco's, scheerschuim, verf, badschuim, …)

Bonjour Flonflon

We zijn  gestart om taalinitiatie Frans aan te bieden aan de hand van de methode "Oh là là !"

Flonflon is een klein, lief schaapje en droomt ervan om zangeres te worden.  Ze kan heel mooi zingen en ze vindt het heel leuk om zich te verkleden.
Dit jaar mag Flonflon ook mee naar huis!  Elke vrijdag is er iemand die het tasje meekrijgt om samen met Flonflon leuke dingen te doen. 
In het dagboek schrijven de ouders iets over het weekend samen en kunnen er ook enkele foto’s toegevoegd worden.


08-12-2011

Sint op bezoek

Ook dit jaar waren er geen stoute kinderen en kwam de Sint met zijn Pieten op bezoek op 6 december.
De Zwarte Piet die de boot gemist had was toch nog op tijd op school geraakt met zijn fiets en had voor iedereen een leuk cadeautje en een lekker zakje koekjes en mandarijntjes. Tot volgend jaar Sint !

27-11-2011

Grootoudersfeest 2011

Op 24 en 25 november was er ons jaarlijks grootoudersfeest op school. Dit jaar was het thema "Sprookjes".  Wij dansten op het sprookje van Hansje en Grietje.  Iedereen deed het supergoed.  Bedankt aan alle oma's, opa's en mama's voor het aankleden van de Grietjes en heksen !

20-11-2011

Voorlezen door de juf van het eerste leerjaar

De jaarlijkse Voorleesweek startte dit jaar op vrijdag 18 november. Zo willen we iedereen oproepen om zelf ook met je kind op regelmatige basis een voorleesmoment in te lassen.
Juf Els van het eerste leerjaar deed dit alvast met de derde kleuterklas en las voor uit het boek van 'Goudlokje en de drie beren'.
Zo konden de kleuters van K3 al eens wat beter kennismaken met de juf van volgend jaar.
De kinderen van het eerste leerjaar kwamen nog eens terug naar K3 om voorgelezen te worden.
Iedereen vond juf Els van L1 héél leuk en lief !





Op bezoek in het dagcentrum

Op donderdag 17 november gingen we naar het dagcentrum achter de school.  We deden daar samen met de senioren een paar activiteiten in kleine groepjes.  Zo ondervonden de kleuters dat het ook met oudere mensen leuk is om samen te puzzelen of een gezelschapsspelletje te spelen.
Er waren zelfs een paar senioren die de kou konden trotseren om een spelletje te petanquen.
Ondertussen werd er ook lekkere verse soep gemaakt die we nadien in de klas konden opdrinken.
Bedankt aan de bereidwillige mama's om een groepje te begeleiden.

11-11-2011

Het spookt in onze klas...


Deze week gebeurden er vreemde dingen in ons klasje...
Het was er opeens heel donker en hier en daar kwamen we een spook tegen. Er was zelfs een lichtgevend spook dat we in ons donker hoekje goed konden zien. Ook in de poppenkast kwamen spoken dansen op thriller muziek. En waren de kleuters bang? Nee, natuurlijk niet! We maakten zelf een spokenkrans met lichtgevende verf om hun kamer een beetje te verlichten 's nachts. Het was een spookachtige, maar leuke week!


spoken

16-10-2011

Veilig op weg in het verkeer

Ook dit jaar werkten we het thema Verkeer uit in de klas.  Als startactiviteit was er een waarneming in de klas van de courante verkeersborden.
We leerden ook veilig oversteken op het zebrapad en tijdens de verkeerswandeling herkenden we ondertussen de verkeersborden van tijdens de waarneming.
Als slotactiviteit was er een verkeersparcours op school en konden we onze fietsbehendigheid aan elkaar laten zien.

Iedereen was het erover eens, fietsen is leuk en ook nog goed voor het milieu !
De Boeboeks zorgden als afsluiter nog voor een verrassing en elke kleuter kreeg een fiets- wandel- en buskaart: telkens je met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer komt, krijg je een stempel. En als je 20 stempels verzameld hebt op je kaart krijg je een leuk geschenkje !





Klik hier om alle foto's te bekijken.

06-10-2011

Op stap naar de dierentuin van Antwerpen

Op dinsdag 4 oktober (werelddierendag) gingen we met de trein naar de zoo van Antwerpen. Het werd een prachtige, leerrijke dag. We zagen heel veel dieren, keken naar de zeeleeuwenshow en zagen hoe de pinguïns eten kregen. Het was heel leuk, maar ook vermoeiend, want op de terugweg vielen enkele kleuters op de trein in slaap...


Klik op de foto voor het volledige album

24-09-2011

Onze klaspop Gloob

Gloob, onze klaspop, is een echte wereldreiziger. Hij is enthousiast, nieuwsgierig, sympathiek en houdt heel erg van grapjes maken. Hij vertelt regelmatig verhalen van over de hele wereld. Hij houdt immers heel veel van onze mooie aarde en alle mensen die er op wonen. Daarom wil hij de kinderen laten ontdekken hoe we er zorg voor kunnen dragen.
Deze week bracht Gloob zijn reiskoffer mee en vertelde hij het verhaal van Fatou, Gloobs vriendinnetje uit het verre Senegal. We ontdekten dat onze groenten en fruit van over de hele wereld tot bij ons komen én dat ze gebonden zijn aan bepaalde seizoenen. We proefden ook een mango en maakten kennis met een ander land en cultuur.


Onze klaspop Gloob

15-09-2011

Heerlijke soep!

Vorig schooljaar plantten de kleuters pompoen en courgette. Ondertussen zijn die kinderen gestart in het eerste leerjaar, waardoor ze zelf niets konden doen met hun oogst. De nieuwe kleuters hebben de courgette en de pompoenen geplukt en er heerlijke soep van gemaakt en trakteerden het eerste leerjaar met een kopje lekker geurende soep. Ondertussen hebben ze ook al kennis gemaakt met onze 3 kippen Marietje, Omeletje en Suzetje. Deze week vonden we de eerste eitjes!

De moestuin en soep maken

14-09-2011

De eerste schoolweek

We zijn goed gestart in de derde kleuterklas, de kleuters alsook de juffen hebben hun draai al gevonden. We hebben al leuke dingen gedaan zoals poseren voor de klasfoto, een zelfportret gemaakt, onze naam gestempeld en geschreven, de verjaardag van Silke gevierd en veel buiten gespeeld.